Sterke schouders creëren meer impact

Word partner
van Salarispro!

Let's go!
Word
Salarispro

Onze missie is om zoveel mogelijk nieuwe Salarispro’s op te leiden. Zonder voorkennis. Binnen 1 jaar. Bij jullie op locatie. En daar hebben we veel accountantskantoren en administratiekantoren bij nodig. Op die manier creëren we de impact, het budget en de exposure die nodig is om het tekort aan Salarispro’s op te lossen.

We gaan zelfs verder dan dat om dit te bereiken. Het vak heeft onterecht een stoffig imago. Sterker nog, het tegenovergestelde is waar. Daar gaan we dus ook - samen met jou als partner - verandering in brengen. Doe je met ons mee?

“Het saaie eenvoudige werk is 30 á 40 jaar geleden overgenomen door de introductie van computers en sinds 10 jaar nog meer door slimme moderne salarissoftwareprogramma’s. Dit heeft het vak radicaal veranderd en ook interessanter gemaakt. Met de komst van AI zal deze verandering komende jaren nog meer doorzetten. Als gevolg van deze ontwikkeling moet je als “nieuwe” salarisprofessional communicatief steeds vaardiger en allrounder worden. Je moet inhoudelijk bijvoorbeeld goed kunnen schakelen, adviseren en communiceren met medewerker, directie en andere afdelingen, omdat het vak meer raakvlakken heeft gekregen met HR. Al met al is de nieuwe salarisprofessional een heel belangrijke schakel binnen het bedrijf!"

Hans Deltrap, Founder Salarisjobs

Met Salarispro kunnen we de krachten bundelen. Op de eerste plaats om het vak te presenteren aan een nieuwe groep potentiële medewerkers. Je moet als salarisprofessional echt de vraag achter de vraag zien te vinden en vanuit een breder perspectief - in het contact met de klant - naar de materie kunnen kijken. Communicatie is daarbij een essentieel onderdeel. Iets wat twintig jaar geleden minder belangrijk was.

Jorrit Jansen, manager Loonadministratie.

Het woord salarisadministrateur dekt sowieso al jaren de lading niet meer. Veel handmatig werk is geautomatiseerd, maar daar is ontzettend veel bij gekomen. Advies, processen en systemen, data-analyse, het is op meerdere manieren een uitdagend vak. Sterker nog, het wordt steeds complexer door toenemende en snel wijzigende wet- en regelgeving.”

Michel Brouwer, RSa | Manager loonadministratie

Het is ontzettend belangrijk om op collectief niveau het vak te promoten. En dat is niet alleen nodig om het tekort terug te dringen. Het vak wordt onterecht als ‘saai’ gezien. Ik geloof dat we met Salarispro dat beeld kunnen veranderen én het tekort kunnen oplossen.”

Alexander van Kleij, directeur Salaris en HR

Het vak ontwikkelt zich snel en vraagt om een ander type professional. Door met meerdere kantoren de schouders eronder te zetten, kunnen we de komende jaren een nieuwe generatie Salarispro’s klaarstomen.”

Alwin van Dongen, Partner Payroll Services

Bij Grant Thornton krijg je de ruimte om jouw talent te laten schitteren in een dynamisch team. Klaar om impact te maken in een omgeving waar jouw inzet wordt gewaardeerd?

Egbert Jan Blonk, partner & senior advisor

Het vak is razendsnel aan het vergrijzen terwijl de vraag om een ander type professional ook toeneemt. Het is van mutatieverwerking nu meer een huisartsenfunctie geworden waarbij je een breed scala aan onderwerpen moet beheersen om de klant mee te nemen.

Bart Velner, directeur Personeels- en salarisadvies

De mooie combinatie tussen zingeving van het werk, moderne technologie en het interpreteren en begrijpen van complexe materie, ik zie een gouden toekomst voor de salarisprofessional.''

Marc van Gaal, Loket.nl

Loket.nl en Nmbrs staan achter de missie van Salarispro.

“Je ziet nu echt heel duidelijk dat er een nieuwe generatie salarisprofessionals nodig is. De tijd van het echte controleren is voorbij. Het is bovendien al lang niet meer gegevens en data invoeren. Het is veel meer sturen op afwijkingen, nieuwe arbeidsvoorwaarden interpreteren, begrijpen en toepassen. Veel overstijgender denken dus. Als je ziet wat voor waarde een salarisprofessional met al die verschillende competenties kan toevoegen voor ondernemers? Die wordt alleen maar groter. Ik hoop overigens dat de route naar een partnerrol voor salarisprofessionals binnen accountantskantoren ook makkelijker wordt.”
Michiel Chevalier, Nmbrs

“We doen al sinds de jaren ‘60 salarisadministratie voor het MKB en hebben een sterke historie opgebouwd met dit prachtige vak. Een vak waarin wij zijn mee veranderd door de tijd heen. Het is jammer om te zien dat het vak van salarisprofessional zo onbekend is geworden. Juist nu het steeds complexer en daardoor interessanter wordt dan ooit. Op dit moment is er geen opleiding tot salarisprofessional, dus dit initiatief is fantastisch om de salarisprofessional weer op de kaart te zetten. De mooie combinatie tussen zingeving van het werk, moderne technologie en het interpreteren en begrijpen van complexe materie, ik zie een gouden toekomst voor de salarisprofessional. Tien jaar geleden werd nog gedacht dat het vak helemaal zou verdwijnen. Ik denk dat het tegenovergestelde waar is.”
Marc van Gaal, Loket.nl

Word partner van Salarispro

  • Extra recruitment power.
  • Gegarandeerd goede kandidaten.
  • Maximaal exposure door krachtig netwerk.

Geïnteresseerd?

Echt iets voor jou? Dachten we al.

We sturen je graag meer informatie over wat het betekent om partner te zijn van Salarispro.